Manni kook

Manni kook on ka üks minu lapsepõlve kookidest, mida emaga tihti koos valmistasime. Retseptis on mõõtühikutena kasutusel veel "klaas", tollal hästi lihtne ja arusaadav ning mul võttis tükk aega enne kui uue detsiliitrite süsteemiga harjusin. Manni kook meenutab nii maitselt kui koostisainetelt kräsupead, aga mässamist on sellega tunduvalt rohkem. Kook valmista eelmisel õhtul.

Manni koogiks läheb vaja:
  • 100g võid
  • 1 kl suhkrut
  • 2 kl hapukoort
  • 0,5 tl soodat
  • 3-4 tilka äädikat
  • 6 kl jahu
  • kakaod

Kreem:
  • 1l hapukoort
  • suhkrut, maitse järgi
  • kui soovid, siis ka hapukat moosi

Glasuur:
  • mõrudat šokolaadi
  • vahukoort
  • võid
  • suhkrut ja kakaod

Hõõru toasoe või suhkruga vahule, lisa hapukoor, sooda ja äädikas ning jahu. Kui tainas käte küljest lahti hakkab tulema, on see parajalt paks. Tee tainas pooleks ja lisa ühele poolele 5 tl kakaod. Pane tainas umbes üheks tunniks külma seisma.

Soojenda ahi 180 kraadini, sega kreem. Seejärel rulli tainas õhukesteks, ahjuplaadi suurusteks tükkideks (peaks tulema neli lehte). Tee kahvliga enne ahjupanemist taina sisse augud sisse, sest tainas võib ahjus mullitama hakata. Küpseta helepruuniks (ca 10 minutit). Jahuta ja siis pane vaheldumisi moosi ja hapukoore kreemiga kihid üksteise peale, kõige pealmisele kihile määri šokolaadiglasuur.

Valmis kook tõsta ööseks jahedasse, et see järgmiseks hommikuks korralikult läbi imbuda jõuaks.

Comments

Maris said…
Eva! Ei jõua mina ära imestada, mille kõigega Sa võtad vaevaks ja jõuad tegeleda!!! Kummardus maani! Ja soovin, et Sinult ka edaspidi üllatusi oodata oleks.
Pille said…
Head uut aastat Sulle, Eva! (PS Kas Sina teadsid kedagi mu aastavahetusepeo külalistest isiklikult? Uudishimulik olen:)

Popular Posts