Cannele koogikesed

Nende koogikestega tegin esimese (teoreetilise) tutvuse Pille vahendusel, kes jagab oma retsepti lahkelt ka Nami-namis. Cannele'd said esmalt järgi proovitud tavalistes muffinivormides, meeldisid väga, mistõttu sai ka spetsiaalne vorm hangitud. Retsepti koostist lugedes ei olegi koogikestes nagu midagi erilist, aga küpsetised tulevad hästi hõrgud ja omapärased.
Vaja läheb:
  • 5 dl piima
  • 25 g võid
  • 125 g nisujahu
  • 225 g suhkrut
  • 2 tervet muna ja 2 munakollast
  • 2 tl vanillisuhkrut
Klopi munad lahti, lisa suhkur ja jahu. Kuumuta piim ja või kuni keemiseni ning lisa peene joana munasegu hulka, segu hoolega segades. Lisa vanillisuhkur. Tainas tuleb küllalt vedel, mis peabki nii olema. Lase sellel nüüd maha jahtuda, kata kaanega ja aseta külmkappi umbes 12 tunniks.

Enne küpsetamist sega segu uuesti läbi ja küpseta 200 kraadises ahjus ca 50 minutit. Vormid tuleb täita maksimum kolmveerandi ulatuses, sest tainas kerkib ja vastasel juhul tulevad välja naljakad puraviku moodi seened (mis on ka muidugi omamoodi ilusad). Mini-vormide puhul on küpsetusaeg ca 25 minutit. Valmis küpsetis on pealt tumepruun ja kõva; seest pehme ja mahlane.

Kommentaarid

Maris ütles …
Vaat neid koogikesi kavatsen ma küll proovida teha. Midagi uut ja omapärast minu jaoks.
Käesolevaga annan teada, et ma vist olen sel kevadel Prantsusmaale minemas. Küsin ka seda, et milleks võiks neid vorme veel kasutada?
Pille ütles …
Ma arvan, et nii, nagu võib cannelé koogikesi muffinivormides küpsetada, siis võib ka muffineid cannelé vormides küpsetada :) Kuigi usu mind, kui Sulle cannelé koogid maitsevad, siis on need piisavalt tihti kasutuses, et peagi ära tasuda..
Eva P. ütles …
Pille, tänud selle kommentaari eest. See on hea mõte muffineid nendes vormides proovida teha.
Anonüümne ütles …
Hei

kuidas vormid selliselt ette valmistada, et koogikesed sinna sisse kinni ei jääks?
Eva P. ütles …
Soovitatakse eelnevat võiga määrimist. Samuti peaks pärast ahjust võtmist mõned minutid ootama, enne kui vormist välja võtad.
Anonüümne ütles …
No ei aita mul ükski rohi selle kinnijäämise vastu. Mul on keraamilised vormid, määrin kenasti võiga ära ja proovisin kohe peale küpsetamist ja ka peale ootamist - kõik on nii vormi küljes kinni, et isegi lusikaga kraapides on võimatu kõike kätte saada...
Eva P. ütles …
Täitsa huvitav, keraamilisi vorme polegi varem kohanud. Soovitan teema tõstada Nami-nami foorumis, seal on ka mitmeid cannele küpsetajaid ja selleks puhuks täitsa eraldi foorumi teema:
http://www.nami-nami.ee/foorum/viewtopic.php?id=1356

Populaarsed postitused