2/03/2008

Talvine toormoos jõhvikatega

Üks talvine toormoos, mille saab valmistada jõhvikatest, apelsinist, õuntest ja suhkrust. Sain moosi esimest korda maitsta jõulude paiku ühe Eestis pesitseva kanadalase poolt valmistatuna; tema andis mulle lahkelt ka juhised selle valmistamiseks. Hea vaheldus tavalisele pohla- või jõhvikamoosile.

Poolest liitrist jõhvikatest (sellel nädalal oli neid saada Tallinnas Keskturult), ühest apelsinist ja kahest õunast sain peaaegu kolm pooleliitrist purgitäit moosi. Apelsin (koos koorte ja seemnetega) lõika parajateks tükkideks. Koori, puhasta ja tükelda õunad. Nüüd aja kogu kraam läbi hakklihamasina. Lisa maitse järgi suhkurt.

Moos ongi valmis. Arusaadavalt ei säili rohkem kui paar nädalat, sest seda pole kuumutatud. Head isu!

No comments: