Aurusaiad hiina moodi 2 (baozi)

Need aurusaiad on Hiinas käinutele kindlasti tuttavad: baozi-nimelised erineva taime- ja lihatäidisega imeodavad täidisega saiakesed on vaat et iga nurga peal saadaval. Tiibetis on sarnased saiakesed tuntud momode nime all.
Aurusaiade tainas ja valmistusviis:
  • 3-3,5 dl nisujahu (Sunnuntai)
  • 0,5 pk (6 g) kuivpärmi, kasutasin Nordic Yeasti toodet
  • 40 kraadist vett, umbes 1 dl
  • aurutajat
Esmalt valmista tainas. Selleks sega jahu pärmiga ja hakka selle sisse 40 kraadist vett sõtkuma, väikeste törtsukeste kaupa. Peab tulema päris sitke tainas (võrreldav umbes pastatainaga). Kui tainas käte küljest juba lahti tuleb, siis aseta see sooja kohta 2-3 tunniks kerkima. Tainas võiks umbes poole võrra kerkida.

Samal ajal kui tainas kerkib, valmista täidis. Täidiseks vajad erinevaid köögivilju, seeni ja mõningaid maitseaineid. Paar täidise varianti:

1) Pool väiksemat sorti suvekõrvitsat, pool porgandit, peotäis seeni, veerand kurki, 1 tšillikaun, sojakastet, soola-pipart. Kuumuta õlisel pannil näppude vahel tükeldatud tšillikaun, lisa riivitud suvekõrvits, porgand ja tükeldatud seened, maitsesta soola-pipraga ja hauta mõni minut. Võta tulelt ning lisa kurk ja sojakaste.

2) Pool brokolit, veerand hiina kapsast, peotäis seeni, 1 sibul, ingverit, 200 g riivitud juustu, soola-pipart. Haki köögiviljad väga peeneks, lisa riivitud ingver, sool, pipar ja riivjuust ning sega läbi (Eestis resideeruva tiibetlase Sangyase retsept märtsi Oma Maitsest).

Sõtku uuesti tainas läbi ja lisa vajadusel jahu. Vormi tainast pikk ja peenike vorst ning lõika sellest parajad tükid. Vormi need esmalt käte vahel ümmargusteks latakateks, seejärel võta appi tainarull - mida väiksem ja peenem see on, seda käepärasem. Tainarulliga rulli tainas õhemaks nii, et keskelt jääb see paksem ja äärtest võimalikult õhuke. Võta ümmargune peopesa suurune tainalatakas vasakusse kätte, aseta keskele täidis ja voldi õhem tainaosa parema käe pöidla ja nimetissõrme abiga kokku.

Auruta pool tunnikest. Parimad soojalt. Kõrvale sobib hästi soja- või chillikaste.
Vaata ka:
Aurusaiad hiina moodi I

Comments

Juc said…
nii ilusad, nagu polekski päris. :)
Profa said…
Välja näevad nagu Gruusia hinkaalid.

Popular Posts