Kas Sinu kook on parem kui Gordon Ramsay oma?

Ajakirja Olive oktoober 2008 number teeb algust ühe uue huvitava rubriigiga - lugejaid kutsutakse esitama väljakutset Gordon Ramsay'le, tõestamaks, et nende versioon mõnest klassikalisest retseptist maitseb parem kui Briti "superkoka" vastav retsept. Seda, kumma retsepti järgi tehtud kook paremini maitseb, saab loomulikult iga lugeja ise järele proovida, aga ka ajakirjas on omad testijad, kes retseptide järgi koogi küpsetavad ja pimetesti käigus neid hindavad.

Esimene katsejänes oli sidrunikook. Ramsay restoranides pakutavale sidrunikoogile esitab väljakutse Hannah Summers, kes usub, et on paariaastase katsetuste käigus jõudnud perfektse retseptini. Ühe punktiga võidab pimetesti siiski Ramsay. Minulegi oli sümpaatsem ja isuäratavam Ramsay kook (mistõttu see ka järele proovitud sai). Lisaks sidrunile sisaldab see tumedat šokolaadi ning kook on pealt sarnaselt kreembrüleele krõbeda karamellistatud suhkrukattega - usun, et just see viimane lisab koogile selle, miks see ka testi võitis.

Gordon Ramsay sidrunikook
retsept Perenaine.ee lehel

Hannah kommenteeris Gordoni kooki, et selles on liiga palju maitseid ja lisaks jäi ta hätta koogipõhja rullimise ja koogivormi asetamisele. Ka mina jäin viimase toiminguga pisut hätta, kuid võtsin appi küpsetuspaberi - rullisin taina selle peale lahti ja tõstsin paberi abiga taina koogivormi sisse.

Hannahi koogi põhi sisaldab lisaks tavapärastele muretaina koostisosadele ka mandleid, sidrunikoort ja vaniljet (koogipõhja kohta ütles Ramsay, et koogipõhi tundub liiga paks - pildi pealt nii tõesti ka paistis ning lisaks ütles ta, et põhja valmistamine on liiga keeruliseks tehtud). Sisu on suhteliselt klassikaline - munad, suhkur, 3 sidruni mahl + 1 laimi mahl, koor. Põhi on samuti eelküpsetatud ning sisu küpsetab Hannah 130 kraadi juures 35 minutit.

Mulle tundub, et sidrunikoogid ei ole Eestis kuigi populaarsed. Minule oli ülalkirjeldatu esimene sidrunikook nii maitsta kui ise teha. Kas teie olete sidrunikooki teinud/maitsta saanud? Ja kui, siis millist/millise retsepti järele tehtut?

Comments

Pille said…
Ramsay's oli telekas ka sari, kus tema retsept ja ühe saatekülalise retsept 'võistlesid'. Alati ei võitnud sugugi Ramsay, just seepärast, et kippus oma retsepte liiga keeruliseks tegema..
Aga sidrunikoogi võin ju kooskokkamise teemaks võtta. Mis arvad? :D
Eva P. said…
Muidugi :)

Oli huvitava maitsega kook, kreemine ja üldse mitte magus.
Anonymous said…
Tundub küll päris mõnus kook. Mulle sidrunikoogid hirmsasti meeldivad. :)
Anonymous said…
aga mulle meeldib väga see pilt!
Mari-Liis said…
Mulle maitsevad ka sidrunikoogid väga. Lähevad proovimisele.
Veronika said…
Endal ka kodus seesama Olive number. Mul selle G. Ramsay retsepti osas tekkis kahtlus, et kuivõrd see šokolaad sinna sobib? Krõbe kate on küll see pisike nüanss, mis teeb selle koogi vähemalt pildil väga ahvatlevaks :)

Veronika
Eva P. said…
Veronika, minu meelest sobis hästi (samas see Hannah väidab, et tema jaoks oli maitseid liiga palju Ramsay koogis). Koogi maitses domineeris ikkagi hapukas-magus sidrunikreem, aga sobis mõruda ("kõrbenud" suhkrukate ja tume šokolaad) vahele üllatavalt hästi.
Anonymous said…
Sidrunikoogid tunduvad nii head, aga jah, palju neid ei tehta. Niisiis võtsin ette retsepti http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=7725&k=1 ja ei pidanud pettuma - mõnus magushapu

Popular Posts