Martsipani-ricotta kook munadepühadeks



Toidutarele nädalalõpu pühade-teemaline martsipani-ricotta kook sai alguse ideest teha martsipanikattega kook külmkapist parasjagu võtta oleva ricottaga. Koogipõhja "saladus" on see, et toore täidise (s.t enne ahjupanemist) vahele on pandud üks martsipanikiht - selle idee sain aprilli Good Foodist Simnel koogi retsepti lugedes (aitäh, Marit!). See martsipanikiht muutis koogi tõeliselt hõrguks ja martsipaniselt mahlaseks (vt pilti nr 2).

Koogile panin martsipanimunad, mis on eelnevalt tumedasse šokolaadi kastetud ja munavalge-glasuuriga kaunistatud. Munad istuvad linnupesades, mis on tehtud matchaga värvitud martsipani-spagettidest - just pastamasinaga saidki need tehtud.

Retsept siin.

Comments

Pille said…
Mul on ka nädalavahetuse pidulauale Simneli kook koos 11 šokolaadimuna ning martsipanikihiga planeeritud. See martsipanikiht koogi vahele küpsetada on tõesti kaval idee, kiidan kaasa!
MARIT said…
Sain maitsta seda martsipani-ricottakooki, martsipan teeb selle koogi eriti hõrguks ja mahlaseks, mulle väga maitses. Väga huvitav kook, ise ei oleks sellepeale tulnudki, et taina vahele martsipanikiht lisada.
Soovitan!
Liina said…
Evakene, rullin praegu just martsipani ja teise käega segan koogitainast. Tõotab tulla tõeline hõrgutis!
Ja veel - aitäh aprilli eest :-D
Eva P. said…
Ja kuidas õnnestus? :)

Popular Posts