Vanakooli trühvlitort

Kuigi olen nõuka-aja laps, oli minu maitsemälu vanakooli trühvlitordi koha pealt nigel - ema Tallinnas-käikudest meenusid maiustustest küll kreemised kohukesed (milliseid kahjuks enam ei tehta), aga mitte see Viru kondiitrite poolt tehtav kakaone võikreemiga küpsetis.

Siiri Kirikali abiga suutsime tordi retsepti "taastada" ja kui see mässamine võikreemi, šokolaadikaunistuste ja trühvlipuruga oli läbi saanud, hakkas mälu taastuma - trühvlipurul ja koogi vahelt aimu andval konjakil ongi täpselt selline iseloomulik vanakooli trühvlitordi lõhn. Üks maitsjatest ütles, et nagu oleks aastakümneid tagasi peol kohvilauda istunud.

Võikreemi-kaunistused on kaugel täiuslikkusest - seda tolleaegset kondiitrite "leivanumbrit" võikreemi sai kunagi vist külluseni söödud ja siiamaani tegema ei kutsu.  

Retsept asub SIIN, seega kõik soovijad saavad ise koogi järele proovida, sest selle tänapäeval poes müüdava trühvlitordiga on juhtunud sama mis kohukestega - see pole enam see.
  

Comments

Pille said…
Ma tegin mullu ämma sünnipäevaks trühvlitorti, biskviit oli klassikaline (mitte võibiskviit) ja võikreemi tegin kondenspiimaga (retsept Namis). Pean küll tunnistama, et ma võikreemist lilleõisi peale ei teinudki :)
Kätrini blogis oli hiljuti lausa kaks toredat trühvlitorti (retsept vist Teeninduskooli pagar-kondiitri eriala pedagoogide käest) - põnev on võrrelda, et isegi sellistest klassikalistest tortidest on liikvel mitu erinevat retsepti. Ma olen lugenud ka nt beseekihiga trühvlitordist!
Eva P. said…
Meie katse oli seda Viru pagarite poolt pakutud torti järgi teha. Seda "õiget" retsepti teavadki ehk tõenäoliselt ainult nemad ise...

Popular Posts