10/07/2013

Õuntest: kooke, omletti ja krõbesaiu

Käimas on suur õunakookide ja õuntest küpsetamise hooaeg. Fotol minu lemmik õunakook - kaneelise muretaina põhjal on apelsini-kaneeli maitselised ubinad suurte martsipanikuubikute ja kreeka pähklitega (retsepti leiab minu raamatust "Tordid ja koogid nagu ehtsas pagariäris").

Õuntest sai uute roogadena tänavu tehtud õunaomletti (omleti vahele lisatakse kaneeli-või sees läbi kuumutatud õunaviile ja juustu) ja krõbesaiu õuntega (juustu-õuna seguga) ning juba õige mitme kordusena aiasaaduste salatit õuntega (retseptid ilmusid Naistelehes ja Postimehes).
Vaata lisaks: õunakrõbedik (retsept Perenaine.ee-s) ja õunašarlott (retsept Toidutares).




No comments: