Mis on bean-to-bar šokolaad

Perenaise Pagariäri kirsi-šokolaadikook
Perenaise Pagariäri kirsi-šokolaadi mousse kook valmib nüüdsest bean-to-bar tumeda šokolaadiga. Mis on bean-to-bar šokolaad ja kus seda valmistatakse?

Bean-to-bar šokolaadi eripäraks on see, et kogu šokolaadi valmimise protsess, s.t. ubadest kuni valmis šokolaadini, toimub n-ö ühe katuse all. Eestis on ainuke bean-to-bar šokolaadivalmistaja Chocokoo šokolaadikoda, Chocokoo tarnib kakaoubasid erinevate Lõuna-Ameerika riikide väiketalunikelt.

Chocokoo, Kristel ja Costa Rica kakaooad (foto: Chocokoo)
Chocokoo perenaine Kristel Lankots (kes on suur šokolaadi-sõber) käis ise šokolaadi algtõdesid õppimas Costa Ricas ja sai muu hulgas teada kuidas toimivad kakaoistandused, kuidas kakaooad kasvavad ja kuidas kakaooast lõpuks šokolaad saab.

Tallinnasse, Chocokoosse jõudvad kakaooad puhastatakse, röstitakse, peenestatakse ning pannakse seejärel masinasse, mis pressib-hõõrub 48 tunni jooksul välja nendest kakaovõi, mis on šokolaadimassi kõige olulisem komponent. Sellest valmib puhas šokolaad, mis on Eestis üsna ainulaadne.

Chocokoo kakaoubadel on kindel päritolu, sh on Perenaise Pagariäri šokolaadikoogis kasutatud 70% Costa Rica päritolu tumedat šokolaadi. Hea kvaliteediga šokolaad on ideaalne komponent just mousse laadses koogis, kus selle maitseomadused iseäranis hästi esile tulevad. Koogi lisainfo leiad siit.

Comments

Popular Posts