Focaccia juuretisetaignast

Itaalia köögiklassikasse kuuluv madal sai, mida saad edukalt ka juuretisetainast (e. ilma pagaripärmita) teha. Kui juuretis on aktiveeritud, alusta saiataina segamist küpsetamisele eelneval õhtul.



  • 350 g aktiivset* juuretist
  • 3,5 dl külma vett
  • 700 g nisujahu
  • 70 g oliiviõli
  • 1 tl soola
  • 1 spl suhkrut
  • Katteks: soolahelbeid ja rosmariini 

Küpsetamisele eelneval õhtul sega suuremas kausis juuretis ja vesi, kuniks juuretis kergelt lahustub. Lisa jahu, õli, sool, suhkur ja sega käte vahel ühtlaseks tainaks. Kata kilega ja jäta 60 minutiks toatemperatuurile.

Tõsta taigen kausipõhjast keskele. Keera kaussi veerandi võrra ja tõsta taas taigen kausipõhjast keskele: jätka nii, kuniks neli tõstmist on tehtud. Kata kilega ja jäta veel 60 minutiks toatemperatuurile.

Võta suur ahjuplaat (30x35) ja kalla selle keskele ca 4-5 spl oliiviõli. Tõsta saiataigen selle peale ja hakka taigent näppudega surudes laiemaks venitama, kuniks seda on kogu ahjuplaadi ulatuses. Kata pealt kilega ja jäta 12-14 tunniks toatemperatuurile.

Küpsetamise päeval torka vahetult enne ahju panemist saia sisse näpuga lohukesi, puista peale soolahelbeid ja rosmariini. Küpseta 200-kraadises ahjus ca 25 minutit.

* Juuretise aktiveerimise kohta loe minu raamatust "Küpsetaja käsiraamat".

Comments

Popular Posts