2/21/2008

Šokolaadikook

Hästi šokolaadine, mahlane ja rammus šokolaadikook; lihtne valmistada. Sõime kõrvale omatehtud jäätiseid, millest kirjutan ka, aga pisut hiljem.

Vaja läheb:
  • 200 g tumedat šokolaadi
  • 200 g võid
  • 3 dl suhkrut
  • 4 muna
  • 1 sl nisujahu
Sulata šokolaad ja või kuumaveeanumas, sega juurde suhkur ja lase jahtuda. Tavaliselt koonderdan retseptides suhkruga, sest minu maitse järgi on seda liiga palju, ent selles retseptis soovitan kogu retseptis etteantud kogus lisada, sest mõru tume šokolaadi maitse vajab tasakaalustamist. Lisa ükshaaval munad ja jahu.

Küpseta 200 kraadises ahjus 25 minutit. Valmis kook on pealt just küpsenud, aga seest veel pehme - kirjutab Pille Nami-nami portaalis - sealt lugesin sellest koogist ja laenasin retsepti!
Lase koogil enne söömist jahtuda.

No comments: