2/24/2008

Toorjuustukook Eesti iseseisvuspäevaks

Mitte päris sini-must-valge kook, aga midagi sinnapoole. Koogi põhi tehtud heledamate küpsistega kui toorjuustukoogis tavaliselt ja poemunadega, et alumine kiht oleks võimalikult valgem; hapukoorekihti on lisatud kakaod. Head iseseisvuspäeva!
Koogipõhi:
  • 16 Lu heledat küpsist
  • 2 sl suhkrut
  • 50 g sulatatud võid
Pane ahi 180 kraadile soojenema. Purusta küpsised - et kogus pole teab mis suur, saab seda kiirelt ka sõrmede vahel teha. Sega suhkru ja võiga ning suru koogivormi põhja; aseta külmkappi ootele.

Täidis:
  • 400 g Philadelphia toorjuustu (mitte light)
  • 70 g suhkrut + 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 muna
  • 2 munakollast
Sega täidise ained, vala segu koogipõhjale ja küpseta 180 kraadises ahjus 30-40 minutit.

Kate:
  • 4 dl hapukoort
  • 2 sl kakaod
  • 2 sl suhkrut + 1 tl vanillisuhkrut
Kuniks täidis küpseb, valmista kate - sega ained kokku. Kalla see küpsenud koogitäidise peale, lisa ahjule pisut kuumust ja küpseta 10-15 minutit.

Küpsenud kook tuleb maha jahutada, esmalt toatemperatuurini ja edasi külmikus - 4-8 tundi.

Glasuur:
  • 50 g tumedat šokolaadi
  • 1 dl vahukoort
  • 1 sl võid
  • 2 sl kakaopulbrit
Sulata ained kuumaveeanumas või lihtsalt kuumal pliidil. Määri jahtunud kook pealt shokolaadiglasuuriga ja aseta taas jahedasse tahenema.

Kõige peale raputasin külmutatud mustikaid.

No comments: