Toorjuustukook Eesti iseseisvuspäevaks
Mitte päris sini-must-valge kook, aga midagi sinnapoole. Koogi põhi tehtud heledamate küpsistega kui toorjuustukoogis tavaliselt ja poemunadega, et alumine kiht oleks võimalikult valgem; hapukoorekihti on lisatud kakaod. Head iseseisvuspäeva!
Koogipõhi:
Täidis:
Kate:
Küpsenud kook tuleb maha jahutada, esmalt toatemperatuurini ja edasi külmikus - 4-8 tundi.
Glasuur:
Kõige peale raputasin külmutatud mustikaid.
Koogipõhi:
- 16 Lu heledat küpsist
- 2 sl suhkrut
- 50 g sulatatud võid
Täidis:
- 400 g Philadelphia toorjuustu (mitte light)
- 70 g suhkrut + 1 tl vanillisuhkrut
- 2 muna
- 2 munakollast
Kate:
- 4 dl hapukoort
- 2 sl kakaod
- 2 sl suhkrut + 1 tl vanillisuhkrut
Küpsenud kook tuleb maha jahutada, esmalt toatemperatuurini ja edasi külmikus - 4-8 tundi.
Glasuur:
- 50 g tumedat šokolaadi
- 1 dl vahukoort
- 1 sl võid
- 2 sl kakaopulbrit
Kõige peale raputasin külmutatud mustikaid.
Kommentaarid