Kas Sinu kook on parem kui Gordon Ramsay oma?
Ajakirja Olive oktoober 2008 number teeb algust ühe uue huvitava rubriigiga - lugejaid kutsutakse esitama väljakutset Gordon Ramsay'le, tõestamaks, et nende versioon mõnest klassikalisest retseptist maitseb parem kui Briti "superkoka" vastav retsept. Seda, kumma retsepti järgi tehtud kook paremini maitseb, saab loomulikult iga lugeja ise järele proovida, aga ka ajakirjas on omad testijad, kes retseptide järgi koogi küpsetavad ja pimetesti käigus neid hindavad.
Esimene katsejänes oli sidrunikook. Ramsay restoranides pakutavale sidrunikoogile esitab väljakutse Hannah Summers, kes usub, et on paariaastase katsetuste käigus jõudnud perfektse retseptini. Ühe punktiga võidab pimetesti siiski Ramsay. Minulegi oli sümpaatsem ja isuäratavam Ramsay kook (mistõttu see ka järele proovitud sai). Lisaks sidrunile sisaldab see tumedat šokolaadi ning kook on pealt sarnaselt kreembrüleele krõbeda karamellistatud suhkrukattega - usun, et just see viimane lisab koogile selle, miks see ka testi võitis.
Gordon Ramsay sidrunikook
retsept Perenaine.ee lehel
Hannah kommenteeris Gordoni kooki, et selles on liiga palju maitseid ja lisaks jäi ta hätta koogipõhja rullimise ja koogivormi asetamisele. Ka mina jäin viimase toiminguga pisut hätta, kuid võtsin appi küpsetuspaberi - rullisin taina selle peale lahti ja tõstsin paberi abiga taina koogivormi sisse.
Hannahi koogi põhi sisaldab lisaks tavapärastele muretaina koostisosadele ka mandleid, sidrunikoort ja vaniljet (koogipõhja kohta ütles Ramsay, et koogipõhi tundub liiga paks - pildi pealt nii tõesti ka paistis ning lisaks ütles ta, et põhja valmistamine on liiga keeruliseks tehtud). Sisu on suhteliselt klassikaline - munad, suhkur, 3 sidruni mahl + 1 laimi mahl, koor. Põhi on samuti eelküpsetatud ning sisu küpsetab Hannah 130 kraadi juures 35 minutit.
Mulle tundub, et sidrunikoogid ei ole Eestis kuigi populaarsed. Minule oli ülalkirjeldatu esimene sidrunikook nii maitsta kui ise teha. Kas teie olete sidrunikooki teinud/maitsta saanud? Ja kui, siis millist/millise retsepti järele tehtut?
Esimene katsejänes oli sidrunikook. Ramsay restoranides pakutavale sidrunikoogile esitab väljakutse Hannah Summers, kes usub, et on paariaastase katsetuste käigus jõudnud perfektse retseptini. Ühe punktiga võidab pimetesti siiski Ramsay. Minulegi oli sümpaatsem ja isuäratavam Ramsay kook (mistõttu see ka järele proovitud sai). Lisaks sidrunile sisaldab see tumedat šokolaadi ning kook on pealt sarnaselt kreembrüleele krõbeda karamellistatud suhkrukattega - usun, et just see viimane lisab koogile selle, miks see ka testi võitis.
Gordon Ramsay sidrunikook
retsept Perenaine.ee lehel
Hannah kommenteeris Gordoni kooki, et selles on liiga palju maitseid ja lisaks jäi ta hätta koogipõhja rullimise ja koogivormi asetamisele. Ka mina jäin viimase toiminguga pisut hätta, kuid võtsin appi küpsetuspaberi - rullisin taina selle peale lahti ja tõstsin paberi abiga taina koogivormi sisse.
Hannahi koogi põhi sisaldab lisaks tavapärastele muretaina koostisosadele ka mandleid, sidrunikoort ja vaniljet (koogipõhja kohta ütles Ramsay, et koogipõhi tundub liiga paks - pildi pealt nii tõesti ka paistis ning lisaks ütles ta, et põhja valmistamine on liiga keeruliseks tehtud). Sisu on suhteliselt klassikaline - munad, suhkur, 3 sidruni mahl + 1 laimi mahl, koor. Põhi on samuti eelküpsetatud ning sisu küpsetab Hannah 130 kraadi juures 35 minutit.
Mulle tundub, et sidrunikoogid ei ole Eestis kuigi populaarsed. Minule oli ülalkirjeldatu esimene sidrunikook nii maitsta kui ise teha. Kas teie olete sidrunikooki teinud/maitsta saanud? Ja kui, siis millist/millise retsepti järele tehtut?
Kommentaarid
Aga sidrunikoogi võin ju kooskokkamise teemaks võtta. Mis arvad? :D
Oli huvitava maitsega kook, kreemine ja üldse mitte magus.
Veronika