Vegan matcha jäätis
See on kerge piima- ja munavaba (e. vegan) maius, mis koostiselt võimalikult puhas ja kõikvõimalike e-ainete/stabilisaatorite vaba. Olen matcha pulbri kvaliteedi osas üsna valiv ja hea meelega soovitan ka oma lugejatele minu e-poes müüdavat matchat: see kulinaaria matcha pulber on sobilik spetsiaalselt küpsetamata magustoitudesse (jäätised, smuutid, matcha latte jne). Lahustub suurepäraselt, annab kena värvi ja parajalt intensiivse mõrksuse.
Vegan matcha jäätis
- 350 g siidist tofut
- 2,5 dl kookoskreemi
- vaniljekaun
- 10 g matcha pulbrit
- 1 spl (extra virgin) kookosõli
- 1 dl roosuhkrut
- 0,5 dl agaavisiirupit
Pane potti ja kuumuta keemiseni kookoskreem, -õli, vanilje, suhkur ja siirup. Kalla blenderisse ning lisa käte vahel tükeldatud tofu ja sõelutud matcha pulber. Pane valmis segu 1-2 tunniks külmkappi. Kui see on kergelt tahenenud, valmista jäätisemasinaga jäätis ning pane valmis segu veel 5 tunniks sügavkülmikusse (kui see jääb kauemaks, vajad pikemat sulatusaega).
Kommentaarid