Vegan matcha jäätis

See on kerge piima- ja munavaba (e. vegan) maius, mis koostiselt võimalikult puhas ja kõikvõimalike e-ainete/stabilisaatorite vaba. Olen matcha pulbri kvaliteedi osas üsna valiv ja hea meelega soovitan ka oma lugejatele minu e-poes müüdavat matchat: see kulinaaria matcha pulber on sobilik spetsiaalselt küpsetamata magustoitudesse (jäätised, smuutid, matcha latte jne). Lahustub suurepäraselt, annab kena värvi ja parajalt intensiivse mõrksuse. 

Vegan matcha jäätis 

  • 350 g siidist tofut
  • 2,5 dl kookoskreemi
  • vaniljekaun
  • 10 g matcha pulbrit
  • 1 spl (extra virgin) kookosõli
  • 1 dl roosuhkrut
  • 0,5 dl agaavisiirupit 

Pane potti ja kuumuta keemiseni kookoskreem, -õli, vanilje, suhkur ja siirup. Kalla blenderisse ning lisa käte vahel tükeldatud tofu ja sõelutud matcha pulber. Pane valmis segu 1-2 tunniks külmkappi. Kui see on kergelt tahenenud, valmista jäätisemasinaga jäätis ning pane valmis segu veel 5 tunniks sügavkülmikusse (kui see jääb kauemaks, vajad pikemat sulatusaega).    

Kommentaarid

Populaarsed postitused