Kartulipirukad

Suurepärane suupiste pidulauale: lihtne valmistada ja maitseb nii kuumalt kui külmalt. Retsept pärineb Nami-namist.

Kartulipirukateks läheb vaja pärmilehttainast (tavalise poelehttainaga tuleb liiga rasvane) ja kartuliputru. Kartulipuder peaks olema piisavalt mahlane, seetõttu lisa sellesse rohkelt oliivõli ja piima ning maitseks ka tüümiani, tilli, rohelist sibulat, soola ja pipart.

Rulli lehttainas lahti piklikuks nelinurgaks, mis lõika omakorda 3-4 pikaks ribaks. Laiust peaks olema sellel niipalju, et kartulipuder keskele ära mahuks ning tainaservad tugevasti kinni näpistatuks saadud. Tulemuseks saad "vorstid", mis lõika väikesteks juppideks ja aseta küpsetusplaadile, "õmblus" allpool.

Pintselda pealt munaga ning küpseta 220 kraadises ahjus ca 15-20 minutit.

Comments

Pille said…
Eva, mul hea meel, et need Sulle meeldisid!

Popular Posts