Uus raamat „Nostalgilised tordid ja koogid. Osa 2“

Ilmunud on minu uus kokaraamat „Nostalgilised tordid ja koogid. Osa 2“, mis on järg kahe aasta tagusele menukale ja aasta kokaraamatu tiitliga pärjatud raamatule „Nostalgilised tordid ja koogid“.
Raamatut saad osta ka minu e-poest.

Raamatus on 50 retsepti vanast ajast tuttavate kookide-tortide-küpsetiste valmistamiseks, näiteks „Virmalise“ tort, „Sõpruse“ kook, Tuula präänikud, Olümpia kohupiimatort, konjakitorud, koogike „Kastan“, sefiiritäidisega vahvlid jpt. Mitmeid retsepte aitasid koostada kogemustega kondiitrid. Näiteks Olümpia kohupiimatordi juures tulid appi Olümpias kondiitrikarjääri alustanud Allan Kuning ja tema kunagised kolleegid. „Virmalise“ tordi (fotol all) retsept sündis aga koostöös kodukondiiter Merle Mutliga, kel aastakümnetetagune maitse veel praegugi nii ehedalt meeles. “Virmalise“ tordi puhul on oluline nullist valmiv pähklikreem, mille asemel kasutatakse tänapäeval pähklipastat. Tänu Merlele on raamatus just see õige pähklikreemikiht, mis teebki selle koogi eriliseks.

virmalise tort

Raamatus on ka mitmeid küpsetisi, mis olid aastakümneid tagasi ja on praegugi populaarsed, kuid mille valmistamisviis on aja jooksul muutunud. Tahtsin need küpsetised nn originaalvariandis välja tuua, näiteks küpsisetort, mille kihtide vahele pandi minu lapsepõlves hapukoort ja peale riiviti šokolaadi. Ämma vanadest retseptivihikutest leidsin saates „Vaata köökis“ antud klassikalise rosinakringli ja piparkoogitaina retseptid; needki said ära proovitud ja raamatusse pandud.



Üks eriline retsept on minu enda lapsepõlvest tuttavad kõrneküpsised – tänapäeval ehk ebaharilik kooslus: magus ja sealiha koos. Nende küpsiste tegemiseks on vajalikud spetsiaalsed hakklihamasina küpsiseplaadid, õnneks olid minu emal need alles. Seakõrneid võiks tänapäeval küll pigem ise valmistada, juhul kui rasvast seapekki on võtta. Praegu kauplustes müüdavad kõrned on liiga taised.

Raamatu lõpus on kolm boonusretsepti, mis on kunagised nostalgilised lemmikud uuel moel: püstine meekook, kohupiima Napoleon ja mustikane linnupiimakook.


Raamatu andis välja minu enda ettevõte Perenaise Ärid OÜ, toimetas Karin Kastehein ja küljendas Taivo Org. Raamat on müügil pood.perenaine.ee e-poes (võimalik saada ka autogrammi ja/või pühendusega raamat) ning Apollo ja Rahva Raamatu kauplustes.

Raamatu sisukord:




Comments

Popular Posts