Vegan biskviitpõhi, ilma muna, või ja piimata

Olen pikalt otsinud ja katsetanud erinevaid vegan koogipõhjasid ja kooke, ent pole leidnud seda õige maitsvat - kuniks valmis see sidruni biskviitkook. Biskviit on väga-väga mahlane ja maitseb sidruniselt hea. Alljärgnevast kogusest saad kaks 20 cm läbimõõduga biskviitkooki, mida õnnestub hästi kaheks kihiks lõigata (kokku neli kihti biskviiti).


Vegan biskviitpõhi (allikas Bianca Zapatka):
  • 3,6 dl sojapiima
  • 1,2 dl sidrunimahla
  • 360 g nisujahu
  • 1 spl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soodat
  • 2 dl suhkrut
  • 0,5 tl soola
  • 1,8 dl rapsiõli
  • 1 spl vanillisuhkrut
  • 1 sidruni riivitud koor 


1. Sega sojapiim ja sidrunimahl, oota mõned minutid kuniks see tilgastub ja moodustub jogurtilaadne mass.
2. Sega kuivained. 
3. Lisa kuivainete sisse õli, sojapiima-sidrunimahla segu ja riivitud sidrunikoor. Sega ühtlaseks, võimalikult vähe segades.
4. Vooderda küpsetusvormid (2 tk 20 cm läbimõõt) seest küpsetuspaberiga ning jaga taigen kahe vormi vahel. 
5. Küpseta 175-kraadises ahjus 30 minutit või kuniks koogipõhjad küpsed (kontrolli küpsust puidust grillvarda abiga). Võta ahjust, eemalda vormist ja jahuta. 

Koogipõhjasid on parem kihtideks lõigata kui oled neid mõned tunnid külmikus hoidnud (kilesse mässituna). Biskviitkoogi vahele määrisin mustikamoosi, katteks sefiir. Seega lõpptulemuseks mitte vegan, küll aga piimavaba kook - seda õige maitsvat vegan kreemi (mis oleks naturaalne nii koostiselt kui maitselt) ei ole veel leidnud.  






Comments

notsu said…
Kookoskoor on minu arust väga maitsev ja kreemjas ka. (Ma ise ei ole vegan, aga kookoskoor on lihtsalt võrratu.)
Eva P. said…
Kookoskoor on tõesti naturaalne, eks küsimus on maitse-eelistustes.
Kookoskreemiks pane tavaline kookospiim külmkappi, järgmisel päeval kaabi välja tahke osa. Vahusta mikseriga ja sega sulatatud (vegan) valge šokolaadiga. Määri koogile - söömiseks kohe.

Popular Posts