Vegan biskviitpõhi, ilma muna, või ja piimata

Olen pikalt otsinud ja katsetanud erinevaid vegan koogipõhjasid ja kooke, ent pole leidnud seda õige maitsvat - kuniks valmis see sidruni biskviitkook. Biskviit on väga-väga mahlane ja maitseb sidruniselt hea. Alljärgnevast kogusest saad kaks 20 cm läbimõõduga biskviitkooki, mida õnnestub hästi kaheks kihiks lõigata (kokku neli kihti biskviiti).


Vegan biskviitpõhi (allikas Bianca Zapatka):
  • 3,6 dl sojapiima
  • 1,2 dl sidrunimahla
  • 360 g nisujahu
  • 1 spl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soodat
  • 2 dl suhkrut
  • 0,5 tl soola
  • 1,8 dl rapsiõli
  • 1 spl vanillisuhkrut
  • 1 sidruni riivitud koor 


1. Sega sojapiim ja sidrunimahl, oota mõned minutid kuniks see tilgastub ja moodustub jogurtilaadne mass.
2. Sega kuivained. 
3. Lisa kuivainete sisse õli, sojapiima-sidrunimahla segu ja riivitud sidrunikoor. Sega ühtlaseks, võimalikult vähe segades.
4. Vooderda küpsetusvormid (2 tk 20 cm läbimõõt) seest küpsetuspaberiga ning jaga taigen kahe vormi vahel. 
5. Küpseta 175-kraadises ahjus 30 minutit või kuniks koogipõhjad küpsed (kontrolli küpsust puidust grillvarda abiga). Võta ahjust, eemalda vormist ja jahuta. 

Koogipõhjasid on parem kihtideks lõigata kui oled neid mõned tunnid külmikus hoidnud (kilesse mässituna). 

Vaata ka minu uut kokaraamatut "Vegani tordid ja koogid. Maitsvalt ja kõigile" 









Comments

notsu said…
Kookoskoor on minu arust väga maitsev ja kreemjas ka. (Ma ise ei ole vegan, aga kookoskoor on lihtsalt võrratu.)
Eva P. said…
Kookoskoor on tõesti naturaalne, eks küsimus on maitse-eelistustes.
Kookoskreemiks pane tavaline kookospiim külmkappi, järgmisel päeval kaabi välja tahke osa. Vahusta mikseriga ja sega sulatatud (vegan) valge šokolaadiga. Määri koogile - söömiseks kohe.
Spike. said…
Hei! Kas sobib igasugune sojajook või on mingi kindel , mida peaks kasutama ? Ise vaatasin veggo lehelt veggo enda uut sojajooki?
Eva P. said…
Jah, sobib igasugune.
Käthlin said…
Kas kaerapiim või mandlipiim või riisipiim ei sobiks sojapiima asemel sinna? :)
Eva P. said…
Sobivad ikka, sojapiim on kõige valgurikkam ja seetõttu kõige sobivam.
Käthlin said…
See on tõesti mega hea retsept! Olen nüüd mitumitu korda katsetanud. Esimesel korral jäi see kuidagi mahlasem ja küoses õhulisemaks. Aga viimane kord jäi selline tainane rohke.. ei teagi milles asi :(
Eva P. said…
Käthlin, aitäh tagasiside eest! Kas tegid midagi teisiti kui eelnevatel kordadel? Kas kasutasid teistsugust toorainet (jahu vms)?
Käthlin said…
Kõik sama firma asjad mis esimesel korral. Vb siis segasin liiga palju? Ahi oli liiga jahe või kuum? Eks ma järgmine kord proovin uuesti :D sest mulle maitseb see nii või naa :D lihtsalt eile pakkusin külalistele ja vanaema ütles et on tihke ja kuiv :( aga muidu hea

Popular Posts