Šokolaaditükkidega küpsised, vegan

Need šokolaaditükkidega küpsised (chocolate chip cookies) on tehtud ilma piima, muna, või, nisujahu ja valge suhkruta, kuid maitsevad nagu päris. Küpsised on kergelt nätsked (chewy, nagu ameeriklased neid originaalis soovivad) tänu roosuhkrule. Rasvainena on kasutatud kookosõli, mille maitset ei ole küpsistes tunda. Õunamoos toimib muna asendajana, seda ära kindlasti retseptist välja jäta. Sellest kogusest saad 1,5 ahjuplaaditäit küpsiseid. Küpsised maitsevad väga head (veelgi rohkem nätsked) ka teisel päeval. 



Šokolaaditükkidega küpsised (vegan) 

  • 150 g toortatrajahu
  • 130 g riisijahu
  • 40 g tapiokijahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 90 g toasooja kookosõli
  • 150 g roosuhkrut
  • 60 ml maitsestamata sojapiima
  • 60 ml õunamoosi
  • 125 g tumedat šokolaadi, hakituna

Sega kõik ained, v.a. šokolaad. Kui kookosõli on liiga tahke, tee seda sõrmede abiga, õli hakkab sõrmede vahel kiirelt sulama. Kõige lõpus lisa šokolaad. Tõsta taigen teelusikatäie kaupa küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Suru näppude abiga lamedateks, ümmargusteks ringideks. Küpsised ei kerki, seega kerkimisruumi ei ole vaja jätta. Küpseta 190-kraadises ahjus 13-14 minutit (või kuniks näed, et küpsised on äärtest juba pruunikad).  

Vaata minu teisi vegan ja nisujahu-vabasid retsepte raamatust "Vegani tordid ja koogid. Maitsvalt ja kõigile".



   

 

Comments

Popular Posts