Piparkoogi-inglid
NOPis tänasest piparkoogi-inglid - ühes pakis paaris üks inglike pistaatsiapähklite-kuivatatud jõhvikatega ja teine mandlilaastudega, mõlemad tumeda šokolaadi põhjal. Piparkoogitaina tegi minu ema ja see retsept on eesti-aegne. Ema sai retsepti minu vanaema sõbrannalt, kes omakorda sai selle Helme kodunduskooli õpingute ajal. Selle retseptiga tulevad hästi krõbedad ja parajalt kerkivad piparkoogid. Ja muidugi tuleks ka see ära märkida, et tainas on päris õiged talumunad (nii nagu ka kõigis kookides) - mina ei tea teisi mune peale talumunade, mis nii hästi kergitavad ja koogid nii kenaks kollaseks värvivad.
NOPis veel sel nädalal: kohupiimakook põldmarjade ja väikese kookosega, šokolaadikook vaarikatega (selles koogis on ainult 1 spl nisujahu!) ning martsipanine porgandi-apelsini keeks, millel on imekaunis valge šokolaadi ja šokolaadikuulikeste kate.
Kommentaarid
Eva, kust saab Eestis osta mitte soolatud pistaatsiapähkleid või nende tükikesi?