Martsipani-ricotta kook munadepühadeks
Toidutarele nädalalõpu pühade-teemaline martsipani-ricotta kook sai alguse ideest teha martsipanikattega kook külmkapist parasjagu võtta oleva ricottaga. Koogipõhja "saladus" on see, et toore täidise (s.t enne ahjupanemist) vahele on pandud üks martsipanikiht - selle idee sain aprilli Good Foodist Simnel koogi retsepti lugedes (aitäh, Marit!). See martsipanikiht muutis koogi tõeliselt hõrguks ja martsipaniselt mahlaseks (vt pilti nr 2).
Koogile panin martsipanimunad, mis on eelnevalt tumedasse šokolaadi kastetud ja munavalge-glasuuriga kaunistatud. Munad istuvad linnupesades, mis on tehtud matchaga värvitud martsipani-spagettidest - just pastamasinaga saidki need tehtud.
Retsept siin.
Kommentaarid
Soovitan!
Ja veel - aitäh aprilli eest :-D