Jõulu-eri: küpsise mõõtu stollenid, piparkoogikuuseke jm

On aasta kiireim hooaeg pagariärides, nii ka meil. Fotol Stollen-küpsised ehk miniversioonid saksapärasest jõuluküpsetisest Stollen. Küpsised ei ole nii saiased kui suur Stollen - sellised üsna krõmpsud ja mahlased. Sisaldavad martsipani toormassi, igasugu puuvilju, nisujahu kõrval ka rukkijahu. Valmistame neid tellimuse peale (kilohind 40 eurot).
Stollen-küpsiste idee tõin kaasa viimatiselt reisilt Saksamaale, mille peamine eesmärk oli küll martsipani tegemise ja martsipaniküpsetistega tutvumine, kuid jõuluteemast praegusel ajal Saksamaal ei pääse. Seega, peatselt on ka uusi martsipanikooke meie valikusse oodata ja tasub ära mainida, et kõrgekvaliteediline martsipan ei ole üldsegi mitte liiga magus, sest mandleid on selles rohkem kui suhkurt.

Kodus valmistamiseks soovitan piparkoogikuusekest (retsept Toidutares). 

Ja endiselt valmistame piparkooke, taigen on meil endil käsitsi valmistatud (see pärineb lausa esimese Eesti Vabariigi ajast) ja sisaldab vaid naturaalseid koostisosi (vt loetelu siin). Kaetud valge šokolaadiga ja muster mustsõstratoormoosi ja matchaga. 

Kaunist jõuluaega soovides!




Comments

Popular Posts