Mis on bean-to-bar šokolaad
Perenaise Pagariäri kirsi-šokolaadikook |
Bean-to-bar šokolaadi eripäraks on see, et kogu šokolaadi valmimise protsess, s.t. ubadest kuni valmis šokolaadini, toimub n-ö ühe katuse all. Eestis on ainuke bean-to-bar šokolaadivalmistaja Chocokoo šokolaadikoda, Chocokoo tarnib kakaoubasid erinevate Lõuna-Ameerika riikide väiketalunikelt.
Chocokoo, Kristel ja Costa Rica kakaooad (foto: Chocokoo) |
Tallinnasse, Chocokoosse jõudvad kakaooad puhastatakse, röstitakse, peenestatakse ning pannakse seejärel masinasse, mis pressib-hõõrub 48 tunni jooksul välja nendest kakaovõi, mis on šokolaadimassi kõige olulisem komponent. Sellest valmib puhas šokolaad, mis on Eestis üsna ainulaadne.
Chocokoo kakaoubadel on kindel päritolu, sh on Perenaise Pagariäri šokolaadikoogis kasutatud 70% Costa Rica päritolu tumedat šokolaadi. Hea kvaliteediga šokolaad on ideaalne komponent just mousse laadses koogis, kus selle maitseomadused iseäranis hästi esile tulevad. Koogi lisainfo leiad siit.
Kommentaarid