See võrratu linnupiimakook
Legend räägib, et 1960ndatel külastas üks NSVL minister Tšehhoslovakkiat ja sai sealt kingituseks linnupiimakomme. Kommid olid sedavõrd maitsvad, et Moskvasse naastes andis ta käsu neid komme ka N. Liidus tegema hakata. Samal aastakümnendil sai Moskvast retsepti ka eestlaste Kalev ja valmistab neid komme tänapäevani.
Kommid on ja olid sedavõrd maitsvad, et Moskva restorani "Praha" kondiiter valmistas 1980ndatel nendest inspireerituna linnupiimakoogi, mis on tänaseni üks kuulsamaid nn nostalgiakooke. Tort koosneb õhukestest muredatest koogikihtidest, milledel rohkelt õhulist sufleed, kaetud õrna šokolaadikihiga. Vene toidukirjanduse andmetel koosneb see "õige" suflee just vahustatud munavalgete, või ja kondenspiima segust, mis tarretatud agar-agariga.
Linnupiimakoogi samm-sammult valmistamise õpetuse leiad "Toit & Trend" märts-aprill 2018 ajakirjast (Rimides) ja/või raamatust "Nostalgilised tordid ja koogid".
Nostalgilise sufleetordi tellimiseks võta ühendust: Perenaise Pagariäri.
Kommid on ja olid sedavõrd maitsvad, et Moskva restorani "Praha" kondiiter valmistas 1980ndatel nendest inspireerituna linnupiimakoogi, mis on tänaseni üks kuulsamaid nn nostalgiakooke. Tort koosneb õhukestest muredatest koogikihtidest, milledel rohkelt õhulist sufleed, kaetud õrna šokolaadikihiga. Vene toidukirjanduse andmetel koosneb see "õige" suflee just vahustatud munavalgete, või ja kondenspiima segust, mis tarretatud agar-agariga.
Linnupiimakoogi samm-sammult valmistamise õpetuse leiad "Toit & Trend" märts-aprill 2018 ajakirjast (Rimides) ja/või raamatust "Nostalgilised tordid ja koogid".
Nostalgilise sufleetordi tellimiseks võta ühendust: Perenaise Pagariäri.
Kommentaarid