Kitsepiima jäätis

Soojade ilmade saabudes kolis Kitchen Aidi jäätisekauss taas sügavkülmikusse ning tänavuseks esimeseks (ja ühtlasi uueks maitseks) oli kitsepiima jäätis. Jäätis sündis sellest, et mulle väga-väga maitseb Kalamatsi Meierei kitsepiim (seda saab näiteks Nõmme turu kohupiimaputkast).


See jäätis on vähestest, kuid väga headest koostisosadest: Kalamatsi kitsepiim, Tahiti vaniljekaun, talumunade kollased ja suhkur. Kuna jäätise sees koort ei ole, on see maitselt hästi kerge ning jäätis tuleb enne sööma hakkamist tavapärasest varem toatemperatuurile tõsta (kuna selles on vähe rasva, siis külmub sügavkülmikus üsna kõvaks). 

Kitsepiima jäätis

  • 4 dl kitsepiima
  • 4 munakollast
  • 6 spl suhkrut
  • 1 vaniljekaun

Lõika vaniljekaun horisontaalselt pooleks ja kraabi seemned piima sisse. Sega munakollased ja suhkur kreemjaks. Kuumuta potis piim keemiseni ning nirista munakollaste sisse, viimaseid pidevalt segades. Kui segu on ühtlane, kalla see tagasi potti ja kuumuta, kuniks segu on 82-kraadine. Kalla läbi sõela kaussi jahtuma. Jahuta toatemperatuurini ning seejärel 12 tundi külmkapis. Seejärel valmista jäätisemasinaga jäätis ja tõsta sügavkülmikusse.

P.S. Minu raamat "Jäätised ja sorbetid. Masinaga ja ilma" on suuremates raamatukauplustes läbi müüdud. Kui soovid siiski raamatut soetada, võta minuga ühendust, sest mõned eksemplarid on mul endal veel saadaval.   

Kommentaarid

Populaarsed postitused