Vegan (ja gluteenivabad) mustikamuffinid
Need muffinid on pehmed ja mahlased; kaovad laualt kiiresti. Maitse poolest täiesti võrdväärsed nn tavaretsepti järgi tehtud küpsetistega, meil testitud mitmeid kordi mitte-veganitest külaliste ringis.
Mustikamuffinid, vegan & gluteenivaba (8 tk):
- 60 g toortatrajahu
- 60 g riisijahu
- 60 g mandlijahu
- 30 g tapiokijahu ehk -tärklist
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 1 dl maitsestamata sojapiima
- 2 tl veiniäädikat
- 1 küps banaan (u 80 g)
- 1 dl kookossuhkrut
- 0,6 dl rapsiõli
- u. 2 dl mustikaid
Sega jahud ja küpsetuspulber vispliga, et tükke ei jääks. Sega teises kausis sojapiim äädikaga – piim läheb kergelt tükki. Lisa suhkur, püreestatud banaan ja õli. Kalla kahe kausi segu kokku ja täida muffinivormid poole ulatuses. Pane igasse pesasse taina peale mustikaid ning tõsta peale ülejäänud tainas. Küpseta 190-kraadises ahjus umbes 20 minutit või kuni muffinid on pealt pruunikad. Kontrolli küpsust puidust grillvardaga.
Vt ka teisi vegan ja gluteenivabasid küpsetisi minu uues kokaraamatus "Vegani tordid ja koogid. Maitsvalt ja kõigile".
Kommentaarid