Mustsõstra jäätis, piimavaba ja vegan
Maitselt kreemist koorejäätis meenutav piimavaba jäätis, mis maitseb eriti hea tänu mustsõstrale. Jäätis on inspireeritud mustsõstra valge šokolaadi tordist, mille retsepti leiad minu vegan raamatust.
Mustsõstra jäätis (vegan)
350 g siidist tofut, nt siit
50 ml agaavisiirupit
1 dl roosuhkrut
2,5 dl kookoskreemi (või kookospiima tahket osa)
1 vaniljekaun
1 spl kookosõli
3-4 spl mustsõstra toormoosi
50 ml agaavisiirupit
1 dl roosuhkrut
2,5 dl kookoskreemi (või kookospiima tahket osa)
1 vaniljekaun
1 spl kookosõli
3-4 spl mustsõstra toormoosi
Pane kookospiima tahke osa koos kookosõli ja vaniljekaunast kraabitud seemnetega potti ja kuumuta keemiseni. Kui see on pisut jahtunud, kalla see blenderisse koos tofu, siirupi ja roosuhkruga ja töötle ühtlaseks-siidiseks massiks. Tõsta 5-6 tunniks külmkappi. Valmista jäätisemasinaga jäätis. Pane jäätis sügavkülmutamiseks sobivasse anumasse ja sega lohakalt sisse (nii et triibud jääksid näha) mustsõstra toormoos. Pane enne söömist 5-6 tunniks sügavkülma.
Kommentaarid