Mustika jogurti muffinid kardemoniga (gluteenivaba ja vegan)
Muffinid, mis on mõnusalt mahlased ja pehmed, vähemagusad ja jätavad suu kergelt kardemoniseks. Üllatusena on muffinites peidus jogurt (ilma suhkruta Kreeka jogurti stiilis Friendly Vikings jogurt) ja värsked mustikad. Muffinid on gluteenivabad, s.t. ilma nisujahuta, mis teeb nende maitse rikkalikumaks.
Mustika-jogurti muffinid kardemoniga (9 tk)
Muffinitaigen:
- 60 g toortatrajahu
- 60 g riisijahu
- 60 g mandlijahu
- 30 g tapiokijahu ehk -tärklist
- 2 tl küpsetuspulbrit
- kolmveerand tl kardemonipulbrit
- 1 dl maitsestamata sojapiima
- 2 tl veiniäädikat
- 1 küps banaan (u 80 g)
- 0,8 dl kookossuhkrut
- 0,6 dl rapsiõli
- 100 g metsamustikaid
Täidiseks ja kaunistuseks:
- peotäis kultuurmustikaid
- 100 g Friendly Vikings O'gurt Greek Style natural jogurtit
- mõned pistaatsiapähklid
- 20 g valget piimavaba šokolaadi
Sega jahud, küpsetuspulber ja kardemon nii, et tükke ei jääks. Sega teises kausis sojapiim äädikaga – piim läheb kergelt tükki. Lisa suhkur, püreestatud banaan ja õli. Kalla kahe kausi segu kokku, sega ja lisa mustikad (kui kasutad külmutatud mustikaid, ei ole vaja neid eelnevalt üles sulatada). Täida muffinivormid ja küpseta 190-kraadises ahjus 20 minutit (või kuni muffinid on pealt pruunikad). Kontrolli küpsust puidust grillvardaga.
Lase jahtuda ja eemalda noaga muffini keskelt u. ühe teelusikatäie suurune pallike. Tõsta tühimikku jogurtit, siis 2-3 mustikat ja selle peale taas jogurtit. Kaunista hakitud pistaatsiapähklite, sulašokolaadi tupsukeste ja mustikatega.
Vaata minu teisi vegan ja gluteenivabasid retsepte raamatust "Vegani tordid ja koogid. Maitsvalt ja kõigile":
Kommentaarid