Uus matcha pulbri e-pood Matchamurai nüüd avatud

Head lugejad, tere tulemast uudistama minu uude e-poodi Matchamuraimis tutvustab matcha ja selle joomise kultuuri Jaapani moodi. Matcha on olnud üheks minu lemmikuks joogiks ja küpsetamise tooraineks juba aastakümneid. 

 

Mis on matcha pulber? 

Matcha on rohelise tee pulber Jaapanist, mida kasutatakse nii tee joomiseks kui toidu, eelkõige magustoitude ja küpsetiste valmistamiseks. Kui Jaapanis teatakse-juuakse matchat juba sajandeid, siis lääneriigid on matcha avastanud alles hiljaaegu ja räägivad sellest kui supertoidust, mis on rikas antioksüdantide ja mineraalainete poolest. Maitselt on see värskendavalt mõrkjas ning hea kvaliteediga matcha peidab endas sügavaid maitseid ja on uskumatult ergastav. Matchas sisalduval kofeiinil on stabiilne ja pikaajaline toime, mis kestab isegi 4-5 tundi (seetõttu ära seda õhtuti pigem tarbi). Kui tuled matcha teed joonuna lõunapausilt tagasi, oled puhanud ja ergas!     

Mida pakun oma e-poes ja miks? 

Oma uues e-poes pakun neid oma lemmikuid: 
1) Matcha tee tegemiseks pakun Jaapanis kõrgelt hinnatud pulbrit, mis mind ennast matcha teed armastama pani. Selles on palju maitseid, kuid vähe mõrksust/kibedust. 
2) See matcha latte pulber, millel just paras mõrksus, mis piima sees parajal määral lahustub.  
3) Küpsetamise matcha pulber - jätab kena rohelise värvuse ja tuntava rohelise tee maitse. 
4) Houjicha e. röstitud rohelise tee pulber - erinevalt matchast on see magus, röstine, võib juua ka õhtul (vähe kofeiini), niisama veega vispeldatuna või latte joogina. 
5) Matcha kausid, mis on Jaapani keraamikute käsitöö. Need on  esteetiliselt kaunid, praktilised, nii kodused ja soojad juba kätte võttes. Paksude seintega, laiapõhjalised, ideaalsed matcha joogi jaoks.


Tere tulemast ka MatChaMurai FB lehele ja @matchamurai lehele Instagrammis 🙂

Kommentaarid

Populaarsed postitused