Crème brûlée kuklid nisujuuretisega

Nende kuklite idee on pärit Hong Kongis asuvast Kadoorie pagariärist, mis valmistab sarnaseid küpsetisi prantsuse pudingukuklite nime all. Valmis küpsetatud kuklist võetakse saia täidist välja (nagu meie vastlakuklitel) ja täidetakse muna-koore-suhkru seguga, mis seejärel taas ahju pannakse. Üllataval kombel maitseb see täidisega kuklike brüleekreemiselt. Osa täidisest imbub saia sisu sisse ja küpseb ahjus karamelliseks. Need kuklid on sedavõrd maitsvad, et retsept võinuks olla ka minu "Nisujuuretis. Küpsetised" raamatus. Nüüd on aga nii, et trüki see ise välja ja pane raamatu vahele 😊


Küpsetamisele eelneval õhtul valmista vastlakuklite taigen nii nagu õpetuses (Nisujuuretise raamat lk 151). Kardemonipulber jäta ära. 

Küpsetamise hommikul vormi taigen 50-55 g pallikesteks (u. 16 tk). Aseta need ahjuplaadile, kata kile ja rätikuga ning jäta sooja kohta kerkima (2-4 tunniks). 

Sega kokku täidis: 400 g vahukoort (vahustamata), 100 g piima, 2 munakollast, 2 muna, 60 g suhkrut, 8 g maisitärklist ja vaniljet. 

Pintselda kuklid pealt munavalgega ja küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit (pealt pruunikad, aga koorik veel pehme).  Võta ahjust ja jahuta 10-15 minutit. Lõika kuklitel mütsike maha ja uurista seest välja saia sisu. Kalla aukudesse täidis (u. 80% ulatuses) ja küpseta 170-kraadises ahjus 15 minutit. Võta ahjust ja lisa ülejäänud täidis (peaaegu ääreni). Pane ahju tagasi ja küpseta veel 18-20 minutit (või kauem) kuniks täidis on hüübinud. 

"Nisujuuretis. Küpsetised" raamat minu e-poes vt siit.

Comments

Popular Posts