Nisujuuretis. Küpsetised. Osa 2 - uus kokaraamat haputainast
“Nisujuuretis. Küpsetised. Osa 2” on järg minu esimesele nisujuuretise raamatule ja see sündis lugejate soovist uute nisujuuretisega retseptide järele. Raamatus on põhjalik õpetus kuidas valmistada nisujuuretisest lehttaina croissant‘e, prantslaste pikka saia, pehmet Jaapani piimasaia shokupan ja bagel’eid. Kodus ja iseäranis juuretisetainast tehtuna maitsevad need ülimalt head. Kui klassikalise juuretisesaia valmistamist saab õppida raamatu esimese osa abiga, siis raamatu järjest saab õppida juuretisesaia tegemist tatraidude, rukkijahu või seesamiseemnetega.
Raamatus on hulk uusi ideid, kuidas kasutada juuretise ülejääki tuntud toitudes ja küpsetistes – näiteks vahvlid, klimbisupp, šokolaadikringel, viineripirukad, muretainas jpt. Nende kõrval on palju uusi ideid küpsetisteks, millest võivad saada teie uued lemmikud – näiteks Pasteis de Nata moodi kreemikoogikesed, Hong Kongis kuulsad brüleekreemi saiakesed, kohupiimastollen jpt.
Nisujuuretis. Küpsetised. Osa 2 |
Raamatu sisukord
Kuidas kasvatada nisujuuretist
Kuidas aktiveerida/toita juuretist
Korduma kippuvad küsimused
Soolased küpsetised
Tume rukkine juuretisesai
Hele rukkine juuretisesai
Seesamiseemnetega juuretisesai
Tatraga juuretisesai
Tatraidudega juuretisesai
Juuretisesai einkorn üheteranisust
Pikk Prantsuse sai ehk baguette
Jaapani piimasai
Jogurtisai
Pestoga kuklid
Küüslauguvõiga kuklid
Viineripirukad
Juustukuklid
Kapsa-munapirukad
Rebitav vahemereline ahjuplaadisai
Õhuke plaadipirukas
Sarvesaiad ehk croissant’id
Omletimuffinid
Rõngassaiad ehk bagelid
Kana-klimbisupp
Praetud suvikõrvitsaõied
Magusad
Rebitav kaneelisai
Šokolaadikringel
Kihiline mooni-martsipanisai
Mandlisai
Rabarberi-vanillikreemisaiakesed
Brüleekreemiga saiakesed
Kreemitäidisega lehttainakoogid
Vanillipudinguga lehttainasaiad
Õunaplaadikook
Kohupiima-vaarikakook
Porgandi-pähklikook
Banaanikeeks ehk banana bread
Kohupiimastollen
Kohupiima-ministollenid
Rabarberi ja valge šokolaadi küpsised
Vahvlid
Kommentaarid