Jäätis röstitud mandlitega
Omatehtud jäätisel on hoopis teine maitse kui poejäätisel. Mul oli esmakordselt seda süües selline tunne, et midagi oleks koostisest nagu puudu - põhjusel, et lisaaineid ei ole, on jäätisel hästi puhas maitse. Jäätist saab valmistada nii "käsitsi" kui masinaga. Käsitsi tegemisel tuleb jäätist suhteliselt tihedalt külmumise ajal segamas käia - vastasel juhul külmub see kivikõvaks. Minu meelest on see üks paras jahmerdamine, mistõttu soovitan jäätist armastavatel inimestel masina soetamist kaaluda.
Alljärgnev jäätis on tehtud masinaga ning retsept pärineb Angeelika Kangi raamatust "Jäised ahvatlused". Röstitud mandlid annavad jäätisele tugeva maitse; magus ja tummine jäätis on.
Vaja läheb:
Jahuta saadud segu toatemperatuurini ja pane külmikusse järgmise päevani seisma. Teine variant on segu jääkuubikute abiga jahutada. Segu peab enne jäätisemasinasse panemist olema päris külm.
Mandlilaastud rösti ahjus 225 kraadi juures kuldpruuniks. Haki need peenemaks ja lisa jäätisesegule enne jäätisemasinasse valamist.
Jäätisemasinaga on see nipp, et enne segu sisse valamist tuleb see kindlasti kokku komplekteerida, et selle kohe pärast segu valamist käivitada (s.o mõned sekundid). Muidu juhtub nii, et segu külmub põhja külge kinni ning masin ei jõua jäätist enam ringi ajada.
Alljärgnev jäätis on tehtud masinaga ning retsept pärineb Angeelika Kangi raamatust "Jäised ahvatlused". Röstitud mandlid annavad jäätisele tugeva maitse; magus ja tummine jäätis on.
Vaja läheb:
- 5 dl piima
- 6 munakollast
- 2 dl suhkrut
- 100 g röstitud mandlilaaste
Jahuta saadud segu toatemperatuurini ja pane külmikusse järgmise päevani seisma. Teine variant on segu jääkuubikute abiga jahutada. Segu peab enne jäätisemasinasse panemist olema päris külm.
Mandlilaastud rösti ahjus 225 kraadi juures kuldpruuniks. Haki need peenemaks ja lisa jäätisesegule enne jäätisemasinasse valamist.
Jäätisemasinaga on see nipp, et enne segu sisse valamist tuleb see kindlasti kokku komplekteerida, et selle kohe pärast segu valamist käivitada (s.o mõned sekundid). Muidu juhtub nii, et segu külmub põhja külge kinni ning masin ei jõua jäätist enam ringi ajada.
Kommentaarid
äkki jagad, et milline sinu masin on? siin on idee ka vaikselt susisenud, et üks osta, aga kuidagi pole selleni jõudnud. seega soovitus kuluks ära;)
Masinaga olen rahul - samas ei pruugi ma parematest üldse teadlik olla. Masin peab enne töölehakkamist vähemalt 24 tundi sügavkülmas seisma. Jäätis valmib 20-30 minutiga. Oluline, et mahub sügavkülmikusse.
Tänan igal juhul ette "kirju" retseptikogu eest!
Head jäätisetegemist!